Kattavat kohdetiedot nopeuttavat vuokrausprosessia

Auta vuokra-asunnonetsijöitä ja välty turhilta yhteydenotoilta

Aikana, jolloin liikkumista vähennetään ja ylimääräiset menot perutaan, on sähköisesti suoritettavilla palveluilla yhä suurempi rooli ihmisten perusarjessa. Vuokraovi.com teki viime vuoden syksyllä kattavan kyselytutkimuksen, jonka tavoitteena oli selvittää millainen suhtautuminen vuokra-asunnon etsijöillä on vuokraamiseen ilman perinteistä asuntonäyttöä.

75 % vuokra-asuntoa etsivistä olisi mahdollisesti valmis vuokraamaan asunnon ilman paikan päällä käymistä. 

Kriteeriksi tämä vastaajajoukko kuitenkin asetti kattavat tiedot vuokrakohteesta. Eniten vaadittiin sisäkuvia (96 %), pohjakuvaa (92 %), tietoja asunnon kunnosta (90 %), kattavaa esittelytekstiä kohteesta (76 %) ja tietoa taloyhtiön tehdyistä/tulevista remonteista (75 %). 

SISÄKUVAT

POHJAKUVA

ASUNNON KUNTO

KATTAVA ESITTELY

REMONTIT

Tutkimus toteutettiin pop-up -kyselynä Vuokraovi.comin kävijöille 16. – 19.9.2019 välisenä aikana. Tutkimukseen kerättiin vastaukset 1 087 vastaajalta.

Mahdollista vuokra-asuntoon tutustuminen verkossa

Koska kattavat kohdetiedot ovat avainasemassa vuokra-asuntoa etsivien valmiuteen vuokrata asunto ilman paikan päällä käymistä, kokosimme vinkkejä, joilla mahdollistat kohteeseen tutustumisen jo verkossa. 

  • Laadukkaat kuvat Ota vuokra-asunnosta mahdollisimman paljon hyvälaatuisia ja valoisia vaakakuvia. Huomioi lisäksi ympäristön valokuvaus. Asunnonetsijät ovat kiinnostuneita myös asunnon piha-alueesta. Älä unohda pohjakuvien tärkeyttä – niiden avulla asunnon toimivuus tulee ihan eri tavalla esiin.
  • Perusteelliset tiedot asunnosta – Millainen on asunnon kunto? Millaiset kustannukset asukkaalle kokonaisuudessaan kuuluu? Onko taloyhtiöstä pidetty hyvää huolta ja millaisia remontteja on tehty/tulossa? Millaisia palveluja lähistöltä löytyy? Entä löytyykö asunnosta säilytystilaa?
  • Yhteydenottotavat – Varmista, että ilmoituksessa on selkeästi näkyvillä haluttu yhteydenottotapa ja yhteystiedot. Kerro myös millainen hakuprosessi asuntoon liittyy ja jos hakijoilta vaaditaan erityisiä kriteereitä.
  • VideoesittelyKuvat kertovat asunnosta jo paljon, mutta entä jos tekisitkin kohteesta myös videoesittelyn? Videoesittely auttaa hahmottamaan asuntoa jo paljon paremmin ja kevyimmillään videoesittelyn voi jopa tehdä itse. Mieti erilaisia tapoja tuoda asunnon mahdollisuuksia esiin videolla ja ryhdy toimeen. Kokeile rohkeasti uusia tapoja esitellä asuntoa!
  • VirtuaaliesittelyToinen mahdollisuus on tehdä vuokrakohteesta virtuaaliesittely. Näin asunnonetsijä pääsee jo todella lähelle reaaliaikaista kokemusta asunnosta. Melkein kuin kävisi asuntoesittelyssä paikan päällä.

Kaiken kaikkiaan huolella tehty ilmoitus vähentää ylimääräisiä kyselyjä ja turhia käyntejä. Mitä paremmin pystyt tuomaan asunnon tiedot ja ominaisuudet esiin jo ilmoituksessa sitä todennäköisemmin saat sen vuokralle nopeammin ja vähemmällä työllä. Kokeile rohkeasti erilaisia tapoja, ole rohkea ja luova, ja varmasti erotut eduksesi.

Vinkkaa jutusta myös kollegallesi:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Tutustu myös muihin artikkeleihimme