ASUMISEN MEDIATIEDOT

Vuokramarkkinoilla kysyntää

Myös tarjonta kasvanut – Vuokraovi.comissa on nyt ennätysmäärä kohteita

Vuokraovi.com tiedote – vk 19 toukokuu 2020

Sisältö pähkinänkuoressa:

Poimintoja markkinatilastoista

Poimintoja markkinatilastoista

Kevään vilkas meno on jatkunut, sillä Etuovi.com ja Vuokraovi.com palveluissa vieraili viime viikolla (vk 18) yhteensä ennätykselliset 1,46 miljoonaa käyttäjää.  Se oli 1 % enemmän kuin edellisellä viikolla ja 13 % enemmän kuin samaan aikaan viime vuonna. 

Vuokraovi.comissa vieraili viime viikolla lähes 290 000 käyttäjää. Käyttäjämäärät huitelevat jälleen ennätysmäärissä, sillä viime viikon käyttäjämäärä oli kaikkien aikojen kolmanneksi suurin. Käyttäjiä oli viime viikolla 18 % enemmän kuin vuotta aiemmin. 

Vuokraovi.comissa oli viikolla 18 enemmän kohteita kuin koskaan aikaisemmin. Myös yhteydenottojen määrä on pysynyt hyvänä ja taso näyttää palanneen poikkeustilannetta edeltäneelle tasolle.

Asunnonvaihtopolulla ollaan valmiita etenemään sopimuksentekoon asti

Aloitimme viikolla 16 kävijäkyselyt, joiden avulla tutkimme kuinka valmiita vuokra- tai asumisoikeusasuntoa etsivät ovat etenemään asunnonvaihtopolullaan vallitsevassa poikkeustilanteessa.

Tulokset ovat olleet rohkaisevia, sillä myös uusimman, viime viikolla tehdyn kyselyn mukaan asunnon hankintaa suunnittelevat ovat jatkaneet asunnon etsimistä vähintään entiseen tapaan (78 %). Vain 12 % ei halua tutustua kiinnostavaan asuntoon tarkemmin joko yksityis- tai etäesittelyssä. 

Vuokra-asuntoa etsivistä 71 % olisi valmis tekemään vuokrasopimuksen myös poikkeustilanteessa. Vain 15 % ilmoitti, että ei olisi valmis vuokrasopimuksen tekoon tällä hetkellä. Asumisoikeusasuntoa etsivistäkin vain 27 % kertoi, että ei ole nyt valmis tekemään asumisoikeussopimusta.

Vinkkaa jutusta myös kollegallesi:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email