Asumisen mediatiedot

Asumisen mediatiedot

Menestystarinat

Asiakas: Bo LKV, Tampere

Edelläkävijänä sähköisen asuntokaupan käyttöönotossa KIVI Kiinteistönvälitysjärjestelmän avulla

Bo LKV on syntynyt halusta tarjota parempaa asunnonvälityspalvelua asunnon ostajille ja myyjille. Yritys on ponnistanut lyhyessä ajassa yhdeksi Suomen johtavista kiinteistöalan brändeistä. Halu kehittyä ja olla alan suunnannäyttäjä on suuri. Siksi Bo LKV Tampere oli myös innokkaasti lähdössä hyödyntämään KIVI Kiinteistönvälitysjärjestelmän tarjoamaa mahdollisuutta sähköiseen kaupankäyntiin. 

Tavoitteet:

Halu tarjota asiakkaille entistä parempaa ja jouhevampaa palvelua toimi sysäyksenä lähteä mukaan pilotoimaan sähköistä asuntokauppaa. Digitaalinen asuntokauppa mahdollistaa kaupanteon vaikka osapuolet olisivat fyysisesti maapallon eri puolilla.

 

Sähköinen asuntokauppa – menestystarina

”Upeaa huomata miten teknologia mahdollistaa ja helpottaa nyt myös meidän alalla entistä enemmän.” 

– Valtteri Lampinen, Bo LKV, Tampere

Toteutus:

Valtteri Lampinen Bo LKV Tampereelta toimi välittäjänä Bo:n ensimmäisessä täysin sähköisessä asuntokaupassa. Hän kehuu sähköiseen asuntokaupan järjestelmään siirtymisen olleen jopa yllättävän helppoa – välittäjän näkökulmasta toiminnon käyttöön riitti vain pari napin painallusta. 

Tällä hetkellä sähköinen asuntokauppa onnistuu KIVIn kautta osakehuoneistoille. Lisäksi vaaditaan verkkopankkitunnukset niin ostajalta kuin myyjältä, sähköisen asuntokaupan mahdollistava välitysjärjestelmä, eli KIVI Kiinteistönvälitysjärjestelmä ja asianosaisten pankkien on oltava mukana sähköisessä asuntokaupan alustassa, joka oli tässä tapauksessa DIAS.

Tulokset:

Ensimmäinen täysin sähköinen asuntokauppa ylitti kaikkien odotukset kätevyydellään. Poissa olivat osakekirjan tilaukset ja pankissa istumiset. Lisäksi yhteydenpito osapuolten pankkeihin oli minimaalista sillä pankit hoitivat lähes kaiken keskenään.

Valtteri kertoo, että Bo LKV:lle on tärkeää järjestää juhlava kauppakirjan allekirjoitustilaisuus, jossa ostajalla ja myyjällä on mahdollisuus tavata toisensa. Nyt tilaisuuden järjestäminen oli helpompaa kun aikataulujen sovittamisesta tippui pankit pois. Ensimmäisen sähköisen asuntokaupan osapuolet olivat kaupantekoon erittäin tyytyväisiä ja suhtautuivat koko prosessiin myötämielisesti ja innostuneesti. 

Sähköisen kaupankäynnin prosessi vapauttaa Bo LKV:n asiantuntevien välittäjien aikaa, jolloin on helpompaa keskittyä täysivaltaiseen ja entistä laadukkaampaan palvelukokonaisuuteen.

Sähköinen asuntokauppa – menestystarina

1. Ei enää osakekirjoista huolehtimista – säästä aikaa

2. Kauppojen läpimeno nopeutuu – säästä aikaa

3. Ei enää ajanvarauksia pankkiin – säästä aikaa

KIVI on mahdollistanut sähköiset allekirjoitukset toimeksiantosopimuksiin ja ostotarjouksiin jo vuodesta 2014. Nyt mukaan tulee myös itse asuntokauppavaihe sähköisine allekirjoituksineen. On huomionarvoista, että tässä vaiheessa itse osakekirjojen ei kuitenkaan tarvitse olla sähköisessä muodossa – myyjän pankki hoitaa siirtomerkinnät ja lähettää osakekirjat ostajan pankkiin. Helppoa!

Onko sinun yrityksesi harkinnut sähköiseen kaupankäyntiin siirtymistä? Kysy lisää: Petri Salmi, petri.salmi@almamedia.fi, 050 438 1001.

Onko asumisen medioiden ja järjestelmien tarjontamme sinulle tuttua? Tutustu mediatietosivuihimme ja ole yhteydessä – autamme sinua menestymään!

Vinkkaa jutusta myös kollegallesi:

Kaipaatko lisää inspiraatiota – tutustu myös muihin menestystarinoihin

LIVE Etäesittelyt

TA-Yhtiöt ja Sp-Koti kertovat: Näin LIVE Etäesittelyt ovat auttaneet asuntojen esittelyä poikkeustilanteessa ja johtaneet jopa ostotarjoukseen.

Lue lisää »