Asumisen mediatiedot

Asumisen mediatiedot

Menestystarinat

Asiakkaat: Aula LKV & Bulevardin Kotimeklarit Oy

Ostotoimeksiannot – tärkeä osa tuottavaa liiketoimintaa

Ostotoimeksiannot ovat pikkuhiljaa vakiinnuttaneet paikkansa Suomen asuntomarkkinoilla. Tilanne on kuitenkin vaatinut useamman vuoden sulattelua, sillä aikanaan ostotoimeksiantoja on pidetty välittäjien keskuudessa jopa laittomana. Nyt ostotoimeksiannoista on jo oma osansa hyvän välitystavan ohjeissa ja ne ovat monelle välitysalan ammattilaiselle tärkeä osa omaa palveluntarjontaa. 

Etuovi.com lanseerasi ostoilmoitus-osion palvelussaan toukokuussa. Kysyimme asiakkailtamme; Aula LKV Oy:n Marko Sormuselta sekä Bulevardin Kotimeklarit Oy:n Nina Asteljoelta ajatuksia ostotoimeksiannoista ja Etuovi.comin Ostetaan-osiosta välineenä ostotoimeksiantojen markkinointiin.

Tavoitteet:

Monet asuvat vääränlaisessa asunnossa ja tuskailevat kun seuraavaa, juuri oikeanlaista kotia ei vain löydy. Sormunen ja Asteljoki kertoivatkin, että pääasiallisena tavoitteena on palvella asiakasta räätälöidysti ja löytää ostajalle oikea koti. Jos tarjonta ei vastaa kysyntää, on ostotoimeksianto järkevä tapa edistää oikean asunnon löytymistä. 

Ostotoimeksiannot voivat olla myös liikkeellepaneva voima myyjälle, joka on ehkä jo aikaisemmin yrittänyt myydä asuntoaan – huonolla menestyksellä. Kun tiedossa on ostaja, on asuntoa helpompi lähteä tarjoamaan myyntiin. Ja vaikka myyntiin tarjottu asunto ei menisikään ensimmäiseksi ajatellulle ostajalle, on seuraava tavoittelemisen arvoinen askel myyntitoimeksianto, kertoo Sormunen.

 

”Ostotoimeksianto on älyttömän helppo kauppa myyjälle – melkein liian hyvää ollakseen totta.” 

– Marko Sormunen, Aula LKV

Toteutus:

Sormunen kertoo olleensa yksi Suomen edelläkävijöistä ottaessaan ostotoimeksiannot osaksi omaa toimintaansa jo vuodesta 2006 lähtien. Bulevardin Kotimeklareissa ostotoimeksiannot ovat olleet osa palveluntarjontaa myös useamman vuoden ajan. Kumpikin yritys pitää ostotoimeksiantoja vähintään yhtä arvokkaina kuin myyntitoimeksiantoja. Kaikki lähtee hyvästä palvelusta ja halusta löytää asiakkaille juuri se oikea koti.

Sekä Aula LKV että Bulevardin Kotimeklarit ovat tuoneet ostotoimeksiantojaan esiin omilla nettisivuilla ja sosiaalisessa mediassa osana omaa markkinointiaan. Omilla kontakteilla on myös ollut suuri rooli ja on toki edelleen. Kumpikin yritys on ottanut Etuovi.comin Ostetaan-osion kuitenkin lämmöllä vastaan – nyt ostoilmoitukset saavat luontaista näkyvyyttä ja mahdollisuudet palvelumuodon tietoisuuden kasvattamiseen ovat erinomaiset.

 

”Olemme saaneet useita yhteydenottoja Etuovi.comin ostoilmoitusten kautta.” 

– Nina Asteljoki, Bulevardin Kotimeklarit Oy

Tulokset:

Sekä Sormunen että Asteljoki kertoivat yritysten saaneen yhteydenottoja potentiaalisilta myyjiltä lähes heti sen jälkeen kun ensimmäiset yritysten syöttämät ostoilmoitukset olivat näkyvillä Etuovi.comissa.

Ostotoimeksianto on toimeksianto siinä missä myyntitoimeksiantokin ja poikii välittäjälle mahdollisuuksia myös uusiin kauppoihin. Kun myyjä pääsee helpolla oman asunnon myynnissä, voi käydä jopa niin, että sitä seuraavaa omaa kotia ei ole vielä edes mietitty. Tällöin mahdollisuus uuteen toimeksiantoon on erittäin hyvä! Ostotoimeksiantojen roolia osana tuottavaa liiketoimintaa ei kannata siis missään nimessä vähätellä.

 

 

Sinua voisi kiinnostaa myös:

Etuovi.com Ostoilmoitukset: Usein kysytyt kysymykset – ja vastaukset

Näin helposti ostoilmoitusten lisäys onnistuu – katso selkeät ohjeet

Vinkkaa jutusta myös kollegallesi:

Kaipaatko lisää inspiraatiota – tutustu myös muihin menestystarinoihin

LIVE Etäesittelyt

TA-Yhtiöt ja Sp-Koti kertovat: Näin LIVE Etäesittelyt ovat auttaneet asuntojen esittelyä poikkeustilanteessa ja johtaneet jopa ostotarjoukseen.

Lue lisää »