Asumisen mediatiedot

Asumisen mediatiedot

Vuokra-asuminen
kiinnostaa yhä enemmän

Vuokraovi.com tiedote – vk 46 marraskuu 2023

Vuokraovi.com tutki: Valtaosa etsii vallitsevassa tilanteessa vuokra-asuntoa entiseen tapaan tai aktiivisemmin

Poimintoja 
markkinatilastoista

Black Week lähestyy!
Tarkkaile postiasi.

Vuokraovi.com tutki: Valtaosa etsii vallitsevassa tilanteessa vuokra-asuntoja entiseen tapaan tai aktiivisemmin

Tulosten mukaan yli puolella asunnon hankintaa suunnittelevista vallitseva tilanne ei vaikuta asunnonvaihtosuunnitelmiin, ja hankinta on ajankohtaista heti, kun sopiva asunto löytyy.

38 % vastaajista ilmoitti vallitsevan tilanteen vaikuttavan, tai ehkä vaikuttavan asunnonvaihtosuunnitelmiin. 

Vaikutus näkyy selvästi yleisimmin ja aiempaa useammin edullisemman vuokra- tai asumisoikeusasunnon etsimisenä, mutta aiempaa useammin myös vuokra-asunnon etsimisenä omistusasunnon sijaan. Tutustu tutkimuksen tuloksiin tarkemmin artikkelista.

Poimintoja markkinatilastoista

Suomen virallisen internet-yleisöjä mittaavan FIAM-mittauksen mukaan Vuokraovi.com tavoitti lokakuussa keskimäärin 236 000 eri ihmistä / viikko, ja palvelua käytettiin keskimäärin 260 000 eri selaimelta / viikko(Lähde/eri ihmiset: Suomen virallinen internet-yleisöjen tavoittavuutta mittaava FIAM-mittaus vk 40-43. Lähde/eri selaimet: Google Analytics users vk 40-43). 

Uusia rekisteröityneitä käyttäjiä tuli lokakuussa +32 % enemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna, ja vuoden 2021 lokakuuhun verrattuna kasvua oli + 49 %. Yhteydenottojen määrä pysyi korkealla ja kasvoi +6 % viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

Poistuneiden kohteiden määrä jatkoi niin ikään kasvua niin edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan (+50 %), kuin edelliseen kuukauteen (+8 %) verrattuna. Uusia kohteita tuli palveluun +27 % enemmän viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

Lähde: Vuokraovi.com syyskuu, lokakuu 2023, lokakuu 2022, Google Analytics users vk 40-43/2023 ja FIAM-mittaus, reach vk 40–43/2023

Mitä lukuja käytetään ja mistä ne kertovat?

Vain samalla tavalla mitatut luvut ovat keskenään vertailukelpoisia

Suomen virallinen
internet-yleisöjen mittaus FIAM mittaa eri ihmisten määrää verkkosivuilla, ja tuottaa vertailukelpoiset luvut eri medioiden käytöstä.

Analytiikkatyökalut
(kuten Google Analytics) mittaavat eri selainten (ei ihmisten) määrää verkkosivuilla. Luku on aina suurempi, sillä yksi ihminen käyttää samaa palvelua usein eri laitteilta/selaimilta.

Kerromme käyttämämme lähteet aina läpinäkyvästi, jolloin tiedät mitä lukuja voi vertailla keskenään.

Eri mittaustapoja hyödyntävien työkalujen 
(esim. FIAM ja Google Analytics) lukuja ei voi verrata keskenään.

Black Week lähestyy! Tarkkaile postiasi.

Vuokraovi.comin vuotuinen tarjousviikko on pian täällä. Julkaisemme rahanarvoisen edun maanantaina 20.11.2023, joten pysy kuulolla ja hyödynnä tarjous – vaikka useamman kerran!

Vinkkaa jutusta myös kollegallesi: