Kevät näkyy Vuokraovi.comissa

Asunnonetsijät tosissaan liikenteessä

Vuokraovi.com tiedote – vk 17 huhtikuu 2020

Sisältö pähkinänkuoressa:

Poimintoja markkinatilanteesta

 

  • Käyttäjämäärät kohosivat kaikkien aikojen toiseksi suurimpiin lukemiin viikolla 16.
  • Asunnonetsijät eivät laita suunnitelmiaan hyllylle poikkeustilanteessakaan. Vain kuusi prosentti kertoi lykkäävänsä asunnon hankintaa poikkeustilanteen jälkeiseen aikaan.

Poimintoja markkinatilanteesta

Vuokraovi.comin käyttäjämäärä oli viime viikolla kaikkien aikojen toiseksi suurin. Palvelussamme vieraili viime viikolla 12 % enemmän käyttäjiä kuin edellisellä viikolla ja 40 % enemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna (vk 16/2019 oli pääsiäisviikko). Etuovi.com ja Vuokraovi.com tavoittivat yhdessä viime viikolla huikeat 1,43 miljoonaa käyttäjää. Kevään pöhinä näyttää alkaneen poikkeustilanteesta huolimatta.

Yhteydenottoja lähetettiin 13 % enemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna. Asunnonetsijöiden luotto Vuokraovi.comiin on suuri – asuntoja etsitään kiivaasti ja tarjonta on nyt ennätyksellisen runsasta. Kirjoitimme vuokra-asuntomarkkinan tilanteesta myös vuokra-asunnon etsijöille Etuovi-blogissa.

Tuore käyttäjäkysely kertoo – Asunnonetsijät eivät pysähdy poikkeustilanteessakaan

Teimme hiljattain Vuokraovi.comin käyttäjille kyselytutkimuksen, jossa tarkastelimme ensisijaisesti poikkeustilanteen vaikutuksia asunnonetsintään ja asunnonvaihtoon vuokra- tai asumisoikeusasunnon hankintaa suunnitteleville.

 

Tulokset kertovat, että suurin osa on jatkanut asunnon etsimistä vähintään entiseen tapaan (80 %) ja on valmis myös osallistumaan yksityis- tai etäesittelyyn (67 %). Vain kuusi prosenttia kertoi lykkäävänsä asunnon hankintaa poikkeustilanteen jälkeiseen aikaan.

Vuokra-asuntoa etsivistä 69 % on valmis tekemään vuokrasopimuksen ja asumisoikeusasuntoa etsivistä 54 % on valmis tekemään asumisoikeussopimuksen.

Vinkkaa jutusta myös kollegallesi:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email