Asumisen mediatiedot

Asumisen mediatiedot

Valonpilkahduksia asuntomarkkinoilla

Yhteydenottomäärät kääntyivät nousuun

Etuovi.com tiedote – vk 7 helmikuu 2023

Nyt voit myös kuunnella artikkelin!

Poimintoja Markkinatilastoista

Tammikuu näytti varovaisen positiivisia merkkejä asunnonvaihtajien liikkeiden piristymisestä, sillä viime vuoden heinäkuusta lähtien jatkunut tasainen lasku yhteydenottomäärissä katkesi. Yhteydenottojen määrä kasvoi +53 %, yhteydenotot per kohde +53 % ja hakuja tehtiin +24 % enemmän verrattuna joulukuuhun (2022). Edellisten vuosien vastaavaan ajankohtaan verrattuna luvut olivat kuitenkin laskussa, ja pidentyneet markkinointiajat kielivät toistaiseksi markkinoiden hidastumisesta.

Kiinnostus myytäviä asuntoja kohtaan ei kuitenkaan ole laantunut. Etuovi.comin kävijöiden määrä on edelleen huipputasolla, ja Suomen virallisen internet-yleisöjen tavoittavuutta mittaavan FIAM-mittauksen mukaan Etuovi.com tavoitti tammikuussa keskimäärin lähes 900 000 eri kävijää viikossa. Etuovi.comissa tehdään myös ahkerasti hakuja – keskimäärin yli 10 miljoonaa kappaletta kuukaudessa. Ennätyskorkea aktiivisten vahtien määrä osoittaa suurta kiinnostusta uusia myyntiin tulevia myyntikohteita kohtaan. Tarjonta on kasvanut joulukuusta 2022, mutta edellisiin vuosiin verrattuna lukumäärät ovat alhaisempia.

Lue data-analyytikkomme Niina Matikaisen analyysi asuntomarkkinatilanteesta täältä >

Lähde: Etuovi.com joulukuu 2022, tammikuu 2019, 2022, 2023

Uutta! Etuovi.com Nousu -lisänäkyvyyden oston voi nyt ajastaa ja ostaa useammalle kohteelle kerralla.

nousulogo

Parantaa ilmoituksen sijaintia Etuovi.com hakutuloslistalla

Kun haluat herättää jo hieman pidempään myynnissä olleen kohteesi kiinnostuksen uudelleen

Etuovi.com Sopimusasiakaspalvelun toiminnot ja työkalut löytyvät nyt OviProsta. Vaihdos on tuonut mukanaan toivottuja ominaisuuksia myös Etuovi.com Nousu lisänäkyvyystuotteen ostoon liittyen. Nousun voi nyt nimittäin ajastaa haluamalleen ajankohdalle, ja jos haluat ostaa Nousu-lisänäkyvyyttä esimerkiksi uudiskohteen useammalle myynti-ilmoitukselle, onnistuu se yhdellä kertaa.

Huomaathan, että ajastus ja osto useammalle kohteelle yhdellä kertaa on mahdollista vain OviPron kautta ja vain Nousu-lisänäkyvyystuotteelle. Jos käytät KIVI Kiinteistönvälitysjärjestelmää, onnistuu lisänäkyvyyksien osto samaan tapaan kuin aikaisemminkin.

5 vinkkiä Nousun ostoon ja ajastukseen:

Oletko ostamassa lisänäkyvyyttä ensimmäistä kertaa OviProssa? Katso ohjeet täältä >

Asiakkaidemme avoimia kommentteja Nousu-lisänäkyvyydesta ja sen hyödyistä

Lähde: Etuovi.com lisänäkyvyystuotteiden palautekyselyyn (1/2022) vastanneiden avoimia kommentteja Nousu-lisänäkyvyydestä ja sen hyödyistä

Vinkkaa jutusta myös kollegallesi:

Tutustu myös muihin tiedotteisiin