Asumisen mediatiedot

Asumisen mediatiedot

Vallitsevassa tilanteessa etsitään edullisempaa asuntoa

Uudet tutkimustulokset nykyhetken asunnonvaihtoaikeista nyt luettavissa

Vuokraovi.com tiedote – vk 21 toukokuu 2023

VO kuosi
Vuokraovi.com tutki: Suurimmalla osalla vallitseva tilanne ei vaikuta asunnonvaihtosuunnitelmiin

Poimintoja 
markkinatilastoista

Vuokraovi.com tutki: Suurimmalla osalla vallitseva tilanne ei vaikuta asunnonvaihtosuunnitelmiin

Uusimman Markkinapulssi-kyselytutkimuksemme mukaan lähes puolelle vastaajista asunnon hankinta on ajankohtaista heti sopivan asunnon löytyessä. Tulokset kertovat myös vallitsevan tilanteen vaikuttavan yleisimmin edullisemman vuokra- tai asumisoikeusasunnon etsimisenä. Markkinapulssi-kyselytutkimus toteutettiin 8.-21.3.2023 ja siihen vastasi 1 463 Vuokraovi.comin kävijää. 

Lue tarkempia tuloksia tulosartikkelistamme.

Poimintoja markkinatilastoista*

Vuokraovi.comin käyttö on ollut ahkeraa, ja Suomen virallisen internet-yleisöjä mittaavan FIAM-mittauksen mukaan Vuokraovi.com tavoitti huhtikuussa joka viikko keskimäärin 242 700 eri ihmistä (lähde: FIAM reach, vk 14–17 keskiarvo).

Vuokraovi.comiin rekisteröityi uusia käyttäjiä huhtikuussa +34 % enemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna. Vuoden 2021 huhtikuuhun verrattuna kasvua oli +15 % ja 2019 huhtikuuhun verrattuna +68 %.

Yhteydenottoja lähetettiin +7 % enemmän viime vuoden huhtikuuhun verrattuna, ja +10 % vuoden 2019 huhtikuuhun verrattuna. Myös poistuneiden kohteiden määrä on vuoden takaiseen ajankohtaan nähden nousussa +38 %. 

Lähde: Vuokraovi.com huhtikuu 2019/2021/2022/2023, FIAM-mittaus vk 14–17 keskiarvo 2023

* Koska viime vuodet ovat olleet kaikinpuolin poikkeuksellisia, näkyy tilanne myös markkinatilastoissa. Tämän vuoksi vertaamme nykyisiä tilastoja mahdollisuuksien mukaan myös edelliseen normaaliin, eli vuoden 2019 lukuihin. Näin saamme realistisemman kuvan nykytilanteesta. Seuraamme markkinatilannetta edelleen herkillä antureilla.

Vinkkaa jutusta myös kollegallesi: